Ethereum: Wat is het en wat kunt u ermee?

Ethereum is een zogenaamde cryptovaluta en is de afgelopen maanden enorm in waarde gestegen. Zo staat Ethereum nu op nummer twee van alle cryptovaluta die momenteel in omloop zijn en werd de afgelopen maanden zo 18 keer zoveel waard. Ethereum richt zich op ‘smart contracts’ en is volledig open source. U kunt het zien als een soort brandstof voor het Ethereum-netwerk. U kunt er dus niet mee betalen wat bijvoorbeeld met Bitcoins wel kan, maar het is puur de brandstof voor het netwerk. Iedereen die zijn of haar computer beschikbaar maakt om ‘Ether’ te maken, krijgt hier ook daadwerkelijk Ether voor terug. Hoe meer mensen hun computer hiervoor beschikbaar maken, hoe meer de Ether waard wordt.

De voor en nadelen van Ethereum

Voordat u ervoor kiest om Ethereum te kopen moet u de voor en nadelen tegen elkaar wegstrepen. Wij zetten de belangrijkste voor en nadelen hier even op een rijtje. De belangrijkste voordelen van het Ethereum platform zijn dat het immuun is, dit betekent dat er geen derde partij bij betrokken kan zijn. Daarnaast is het corruptie bestendig, is het goed beveiligd en wordt het door steeds meer bedrijven toegepast. Het is echter niet foutloos, er zitten nog zeker wel bugs in dus het zijn niet alleen maar voordelen.

Waar kunt u Ethereum kopen?

U kunt Ethereum kopen op alle grote cryptobeurzen. Het is bij de Nederlandse beurzen ook mogelijk om te betalen via ideal. Het is van te voren wel zaak om over een digitale portemonnee te beschikken, een zogenaamde ‘wallet’. Hier kunt u uw Ethereum op opslaan. U kunt kiezen uit een digitale wallet, dus online, maar ook een offline wallet is mogelijk. Deze moet u aansluiten op uw pc. Deze heb je ook nodig om cryptomunten te verhandelen.