Als elke seconde telt, laat jij je dan gelden?

Stel je toch eens voor dat er bij jou op het werk een brand uitbreekt? De kans is gelukkig erg klein, maar er ontstaat elke dag wel ergens een brand. Het zou zomaar op jouw werkplek kunnen zijn. Wat zou je in zo’n geval doen om op te komen voor de veiligheid van jou en die van anderen? Hoe blus je een brand? Moet je eigenlijk wel een poging tot blussen wagen of meteen de brandweer bellen? Hoe zorg je dat iedereen veilig buiten komt? En wat kun je doen om mensen met verwondingen de hulp te bieden die ze nodig hebben?

Als je geen bedenktijd hebt

Als elke seconde telt is er geen ruimte om na te denken en nog minder ruimte voor verkeerde beslissingen. Vandaar dat het belangrijk is om goed voorbereid te zijn op situaties die je hopelijk nooit mee hoeft te maken. De manier om dit te doen is de training tot Bedrijfshulpverlener (BHV’er).

Hulp als het echt noodzakelijk is

In Nederland is elk bedrijf met meer dan 1 medewerker verplicht een gecertificeerde BHV’er op de werkvloer te hebben. Een BHV’er is iemand die weet hoe een kleine brand te blussen, iemand die heeft geleerd om te gaan met agressie, iemand die indien noodzakelijk het gebouw kan evacueren en waar nodig aanspreekpunt is voor professionele hulpdiensten. Kortom, een BHV’er is in de eerste minuten van een noodsituatie verantwoordelijk voor de veiligheid van alle mensen op het werk.

Iets voor jou?

Bij BHV Breda word je in enkele dagen tijd klaargestoomd om deze verantwoordelijkheid aan te kunnen. In levensechte praktijklocaties ga je oefenen met verschillende soorten noodsituaties. Mocht je onverhoopt in een echte noodsituaties terechtkomen, dan zal je training tot BHV’er misschien wel het verschil kunnen uitmaken tussen leven en dood. In andere woorden: Als elke second telt, tel jij dan?